"Behärska det Mentala Golfspelet

"En Guide för Bättre & Roligare Golf"

Ja så kom bok nummer två som är en guide för din utveckling som golfspelare. Oavsett ålder, handicap, pro eller amatör, den här boken kan bli din handbok. Boken innehåller tips och råd för att du skall nå en nivå med din golf.  Här kan du se vad den handlar om. Boken kommer att under försommaren finnas att beställa från info@bertilgarpenholt.se

Boken kommer också att finnas i shopar Håll utkik här för en lista på shopar.

Boken är indelad i tre delar och totalt 18 kapitel enlig tabellen nedan

Prolog

Introduktion till Behärska det mentala Golfspelet

 

DEl 1. Grunder för golfspel                                                                       

Kapitel 1. Varför spelar du golf?                                                           

Kapitel 2. Utrustning & Custom Fitting                                               

Kapitel 3. Grunder för den perfekta golfsvingen                                   

Kapitel 4. Drivkraft & Motivation                                                       

Kapitel 5. Din Golfprofil                                                                     

Kapitel 6. Målsättning                                                                         

Del 2. Bemästra det Mentala Golfspelet                                                 

Kapitel 7. Mental kompetens                                                               

Kapitel 8. Peak Performance Ett annat ord för Zonen                          47

Kapitel 9. Din övertygelse                                                                    53

Kapitel 10. Självförtroende                                                                  59

Kapitel 11. Strategier & Rutiner                                                           66

Del 3. Verktygslådan                                                                                 73

Kapitel 12. Medvetenhet Att vara i nuet & Zonen                                74

Kapitel 13. Prata med dig själv                                                             80

Kapitel 14. Bildspråk & Visualisering                                                   88

Kapitel 15. Fokus och Koncentration                                                   93

Kapitel 16. Rädsla                                                                                99

Kapitel 17. Avslappning                                                                     104

Kapitel 18. Sammanfattning             109

Här kommer ett utdrag från introt

Introduktion till Bemästra det Mentala Golfspelet

 

Den här boken har jag skrivit för dig som vill att ditt golfspel ska bli både bättre och roligare. Precis som den amerikanske spelaren Lou Graham sade: ”Det roligaste med golfspelet är att slå till golfbollen, ju färre gånger jag behöver slå desto roligare blir det.” Jag är övertygad om att du instämmer.

Boken bygger på ett program för mina föreläsningar, workshops och kurser och kommer att utvecklas till en webbkurs som kan genomföras på distans. Den är indelad i tre delar: del ett som behandlar målsättning, del två som handlar om mentala färdigheter och del tre där vi tar fram tekniker och verktyg för att hantera uppkomna situationer. Avsikten finns också att starta en podcast där jag kommer att bjuda in spelare och kollegor för att prata om det här ämnet.

Jag vill att du ska uppleva den här boken som en guide till hur du med enkla medel kan nå fram till din bästa golf. Jag vill också att du ska ha roligt under tiden. Det är inte bara under spelet som golfen är rolig, den kan vara rolig även när du tränar. Det finns många tillfällen där glädjen från spelet kan användas. Därför har jag vävt in historier från min tid som PGA-instruktör och citat från min tidigare bok Visdomsord & Lustigheter av kända och okända golfspelare och personalia om personerna bakom citaten.

Vem är då Bertil Garpenholt? ”Med ett CV långt som en toalettpappersrulle” enligt Joakim Sabel, vän, kollega och golfentreprenör.

Skräddargesäll, Designer, Marknadsförare, PGA Club Professional, Mental Coach är bara några titlar på mitt visitkort. Golf har fascinerat mig under nästan 60 år som spelare, varav drygt 30 år som professional, där det mentala tagit en allt större del i min undervisning.

Jag har haft förmånen att undervisa utanför Sverige, tio år i Österrike som Headpro på Dolomitengolf Osttirol Lienz och GC Murtal, tre år i Guatemala, två år på Costa Navarino i Grekland som professional samt som landslagstränare och director of golf på La Reunion Antigua Golf Resort i Guatemala. Det har givit mig en erfarenhetsbank med många intressanta människor och kulturer.

Jag har alltid sagt att jag lär mig av mina elever och de erfarenheter jag har skaffat mig vill jag i den här boken dela med mig av till dig. Mycket inspiration har jag fått av kollegor och personer jag har haft förmånen att få träffa. Toppinstruktörer som Jim McLean, Gary Gilchrist med flera, spelare, US Open- och Mastersvinnare som jag spelat med och lärt känna, har också givit mig kunskap och inspiration. Dessutom har jag studerat flera erkända idrottspsykologer, till exempel Glen Albaugh, Ken Blanchard och Greg Steinberg. US Open-vinnaren Ken Venturi sade: ”När du lärt dig grunderna är resten mentalt.” Det innebär att boken kommer att beröra de tekniska grunderna, men den större delen kommer att handla om det mentala spelet.

Någon har sagt att det mentala står för 80%, en annan har sagt att det mentala är 100% och det tekniska 100%. Egentligen går det inte att avgöra hur mycket som är mentalt eller tekniskt. En sak är säker – utan de tekniska grunderna har vi inget behov av det mentala och vice versa. Så mixen av teknik och mentalt är ofrånkomlig.

Jag hoppas med den här boken att kunna sprida kunskap och förståelse för hur vi kan förbättra vårt spel för att ha roligare på golfbanan. Bagger Vance säger i filmen Legenden om Bagger Vance: ”Golf är ett spel som aldrig kan vinnas, det kan bara spelas.” Har du sett den filmen vet du vad jag talar om, om inte så gör det.

Ha en trevlig läsning. Har du frågor, kontakta mig via mail info@bertilgarpenholt.se eller besök min hemsida www.bertilgarpenholt.se

”Spelar du golf, är du min vän och jag hoppas att den här boken ska hjälpa dig att njuta av livet och det fantastiska spelet golf till fullo.” Sagt av Harvey Penick i sin bok Spelar du golf är du min vän.

Jag instämmer helt med Harvey.

 

Bertil Garpenholt                                                                                                                   

PGA Instruktör och licensierad Mental & Performance Coach