Bertil Garpenholt

PGA Club Professional, Cert. Mental Coach, Föreläsare, Kommunkationsstartare

Bertil har efter en bakgrund inom textil, med Gesällbrev inom yrket “Herrskräddare”, och som säljare inom textilsektorn, sedan slutet -80 talet valt en annan bana “Golf Professional” . Efter sin utbildning till skräddare arbetade Bertil som Designer hos det Svenska jeansföretaget Gul & Blå i Stockholm och under tiden genomgick Bertil en utbildning i industriell kläddesign i Milano. Hann också med att under den hektiska tiden jobba i butiken i Birger Jarlspassagen
Bertil var också tillsammans med “Wille” Goldberg ansvarig för uppbyggnaden av kanske Sveriges mest lyckosamma lansering och etablering av Gul & Blå som grossistföretag. Efter Gul och Blå arbetade Bertil som representant för Levi´s i Sverige under 501-jeansens succé invasion i Sverige.
Bertil har också arbetat som säljare för olika designermärken som Yammamoto Kanzai, Rohdi Heinz samt Patrick Einhorn.
Men under hela den tiden har golfen funnits och en kärlek till sporten  upptäckte Bertil en Junida g på -60 talet, då Jimmy Suckling introducerades på Visby GK, som ny Professional, en Skotte som spred glädje till den sport han älskade. En kärlek som Bertil fann och också gjort att Bertil´s ville fördjupa sig i kunskapen hur man spelar spelet. Så småningom under en period då Bertil arbetade som importör av Powerbilt golfutrustning, tog Bertil så steget att utbilda sig till PGA Professional.
Den utbildningen tog Bertil till Österrike, där han avslutade sin utbildning som PGA Club Professional och  arbetade som Head Pro på Dolomitengolf-Osttirol i Lienz, samt GC Murtal i Spielberg beim Knittelfeld. I Österrike drev också Bertil framgångsrikt en Golfstorebutik Shopen. Förutom Österrike och Sverige har Bertil arbetat som Landslagstränare och Director of Golf i Guatemala, reseledare och vinhandlare i Egypten, Klubbchef och Pro på Brevikens GKMauritzberg tillsammans med Kiladalens Golf varit ansvarig för instruktion. Dessutom drivit en mindre 9-hålsbana utanför Växjö, där Bertil drev  en Golfstoreshop och café och skötte även banan.
2013 blev Bertil Certifierad Mental Coach och det är med den kombinationen som Bertil genomför kurser och träning i Golfteknik och Mental Coachning. På de träningsresor Bertil gör är den mentala delen av spelet en viktig ingrediens.
I samband med de uppdrag som pro har Bertil arrangerat resor till bl. a. Costa Navarino, en av Europas främsta Golf och Spa Resorts. Bertil har också arbetat där  som pro på anläggningen.
Sedan 2018 finns Bertil på Sparren GK strax norr om Stockholm, (6 km söder om Rimbo). Bertil har där arbetat som Pro, i receptionen samt i restaurangen som både servitör och kock. Och det är också där Bertil kommer att bedriva sin undervisning med kurser och lektioner i golfteknik och mental coachning under säsongen 2019 och flera säsonger framåt.
Bertil kommer också att hålla föredrag och seminarier och workshops i ämnet mental coaching och då inte bara till golfare, eftersom ämnet är brett. I samband med detta arbetar Bertil på att ge ut en eller flera böcker i ämnet. Där är den första boken som består av “Golfcitat” från både kända och okända golfare utgiven och finns att köpa på utvalda golfklubbar. Boken med titeln ”Visdomsord och Lustigheter av kända och okända golfspelareockså att beställa direkt från Bertil@bertilgarpenholt.se

Golf är ett spel som inte kan vinnas, det kan bara spelas” (citat ur filmen Legenden om Bagger Vance)

      

RSS
Follow by Email
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram