Om BG Coaching

Vad är BG Coaching & vem är bertil garpenholt

BG Coaching är en del av Bertil Garpenholt Consulting AB och genomför föreläsningar, leder workshops samt arrangerar kurser både fysiska och Internet baserade.

Bertil Garpenholt är PGA utbildad instruktör inom golf, samt mental coach med specialisering på golf. 

Bertil Garpenholt är en erfaren PGA-instruktör och mental coach, med en lång karriär som sträcker sig över 30 år. Han har undervisat golf i och utanför Sverige, i länder som Österrike, Guatemala, och Grekland, vilket har gett honom en bred erfarenhetsbank att dela med sig av.

Men Bertils resa inom golfen började inte för 30 å sedan, den startade en sommardag i mitten av -70 talet när Bertil efter avslutad skolgång arbetade i Julia Hultgrens herrekipering i Visby. När Visby GK öppnade de sista 9 hålen på banan som låg vid Kronholmen söder om Visby blev Bertil inbjuden av en god vän för att närvara när en ny professional skulle introduseras: Jimmy Suckling, som blev den som lärde Bertil att älska spelet och ville lära sig att spela och förstå. Det skulle också bli Bertils yrke efter en karriär inom textilbranschen som skräddare, designer, marknadsförare med mera.

Berti har enligt honom själv haft förmånen att kunna arbeta internationellt, kanske har det varit Bertils ”gesällvandring”. Det har lett till  Att dela med sig av erfarenheterna har för Bertil varit en självklarhet och med orden ”det finns inga hemligheter i kunskap” lett fram till att Bertil publicerat två böcker:  Visdomsord & Lustigheter av kända och okända Golfspelare och Bemästra det Mentala Spelet – En Guide till Bättre och Roligare Golf. 

Och det är med den senaste boken som Bertils karriär har tagit en ny vändning. Författare (tre böcker till i en serie om det mentala spelet är planerade), föredragshållare, ett arv från sin far som var frikyrkopastor, arrangör av events och workshops. Båda Bertils böcker går att köpa ”där böcker säljs” och i en kommande webshop på den här sidan. Nu går den att beställa genom att klicka på  https://www.bertilgarpenholt.se/kontakt 

Mitt System

Behäska ditt bästa spel med ett bättre mindset

Del 1. Grunder för Bättre & Roligare golfspel

Kapitel 1. Varför spelar du golf ?

Kapitel 2. Utrustning & Custom Fitting

Kapitel 3. Grunder för den perfekta golfsvingen

Kapitel 4. Drivkraft & Motivation

Kapitel 5. Din Golfprofil

Kapitel 6. Målsättning

Del 2. Behärska det Mentala Spelet

Kapitel 7. Mental kompetens

Kapitel 8. Peak Performance – Ett annat ord för Zonen

Kapitel 9. Din övertygelse

Kapitel 10. Självförtroende

Kapitel 11. Strategier & Rutiner

Del 3. Verktygslådan

Kapitel 12. Medvetenhet – Att vara i nuet & Zonen

Kapitel 13. Prata med dig själv

Kapitel 14. Bildspråk & Visualisering

Kapitel 15. Fokus och Koncentration

Kapitel 16. Rädsla

Kapitel 17. Avslappning

Kapitel 18. Sammanfattning

Recensioner

Erki Venäläinen maj 2023

Vet inte om du brukar få feedback, men jag gillar att ge/få; annars är jag blind!!

Gårdagens 9-hålare var en fröjd; det var länge sedan någon på ett enkelt sätt skapade strukturer & rutiner (nödvändiga innanför strukturen) och det var den roligaste golfrundan på år och dag. Hålen 10–18 fortsatte på samma sätt, enkelt att följa rutinen och anpassa i sitt eget. Och spelet flöt bra och plötsligt minskar missar och scoren förbättras avsevärt! Utan att den var i fokus; bara nästa slag!

 Kopierade mentalt processen idag på Knistad. Blir alltmer enkelt att ta till processen/rutinen och börja igen skapa det åtminstone jag har lagt åt sidan senaste ett par, tre åren. Och resultatet blir att det är ROLIGT att spela, och man ser banan annorlunda. Kul!

Erki Venäläinen

Erki Venäläinen Juni 2023

2019

Den mentala träningen i golf är  i mitt tycke är ett område man glömmer bort utanför ”elitgolf, dvs PGA, DP och till en del proffsspelet. Fast; den stora majoriteten golfare är amatörer som ”kör sitt eget race” eller tar enstaka lektioner, men fokuset ligger på det tekniska. Till en viss nivå är det givetvis absolut nödvändigt, men utifrån gällande färdigheter måste man lära sig att hantera den nivån. Och som golfen är, ett slag i taget, spela bollen som den ligger—bra vs dåligt—och hantera besvikelse, framgång, frustration i stunden utan att ”det skall hagla hela dagen”.

All inlärning blir enklare med rätt mindset och fokus på det man gör. Nästa slag skall spelas oavsett boll i vatten, OB, eller HIO. Bara att känslorna och nivåer av ”stormen i hjärnan” är helt olika.

 

//Erkki

 

 

Din träning till Bättre och Roligare Golf

Vill du veta mer och delta i en grupp träning, på internet, eller privat session Skicka ett meddelande till mig så ordnar vi det. Oavsett var du bor kan vi hitta en lösning för dig

Bertil

+46 76 347 0817

Djupedalsvägen 16A, 546 31 Skövde Sweden

info@bertilgarpenholt.se

Copyright © 2024 Divi. All Rights Reserved.