Om Böcker

Böcker år något som alltid funnits i mitt liv, Året 1954, jag hade inte börjat skolan ännu, men eftersom vi bodde i en liten by och min syster hade börjat skolan och jag ville följa med fick jag sitta med och nyfiken som jag var redan då snappade jag upp ett och annat. Med två kloka föräldrar som uppmuntrade min iver att lär mig fick jag en bok i julklapp. ”Kim och hans hund, där började mitt läsande. Varje år sedan dess fick vi en bok på julaftonsmorgonen, kanske för att få oss lugna, men också som uppmuntran till läsande.

Jag har sedan dess läst massor, mest blev det väl äventyrsböcker och senare deckare. Tills den dagen när min dåvarande svärmor Rigmor gav meg en bok av Heinrich Böll, Nobelpristagare. Grupporträtt med Dam var titeln och det var ett mjukband med ouppsprättade sidor. Rigmor sa ”det här är början på en ny del av ditt liv, när du läst den här boken kommer du att förstå och uppskatta det ”bra” språket.

Jag läste den, i början tyckta jag att den var tråkig, men efter ett tag började jag ta till mig, förstå och uppskatta det litterära språket.

Och nu har jag efter många år ”fattat” pennan och börjat skriva själv. Inte skönlitteratur, men vem vet, det jag skrivit nu är en bock om mitt ämne eller som någon sa till mig: ”en bok om din expertis Bertil.”

NU finns den här och det kommer att följas av 3 böcker i det här området som handlar om mental coaching. Och det är alltså en bok om mitt område och upplevda historier under min karriär som tränare. Alltså en non-fictionbok.

Men i nästa som jag börjar ta tag i nu blir det kanske också fiction, det vill säga påhittade karaktärer som blir huvudkaraktären men problemen är verkliga och lösningen är som i alla böcker verkliga.

I den fjärde och avslutande delen kommer jag på det viset axla P. G. Wodehouse axlar på ett sätt, men ur min vinkel. Inte den äldste medlem och hans historier, nej det blir ”Historier från ett klubbhus” där historierna är av mental karaktär.

Jag hoppas att jag här på mina sidor skall kunna inspirera och sprida ordet till er som precis som jag har upplevt golfen på det sätt som en amerikansk journalist Bob Ryan uttryckte det:

Golf? En passion, en besatthet, en romans, en trevlig bekantskap med gräs, träd, sand & vatten